WI-FI 7 (802.11be): dar vienas patobulinimas ar nauja belaidžių technologijų era?

VISKAS, KĄ REIKIA ŽINOTI APIE NAUJĄJĮ WI-FI 7 STANDARTĄ

 

Norėdami sužinoti, kaip jis pakeis mūsų skaitmeninį pasaulį, gilinsimės į naujausią Wi-Fi Alliance standartą, dar žinomą kaip 802.11be. Pasiruoškite rimtam greičio padidinimui naudodami Wi-Fi 7 – kalbame 4,8 karto greičiau nei Wi-Fi 6 ir 13 kartų greičiau nei Wi-Fi 5! Tikėkitės žaibiško duomenų perdavimo – spartos poreikis dabar kaip niekad aktualus!

 

Kas yra Wi-Fi 7?

Vis didėjant Wi-Fi įrenginių skaičiui ir spartesnių bei efektyvesnių belaidžių tinklų paklausai, Wi-Fi 7 iškyla kaip sprendimas patenkinti šiuos poreikius. Dėl precedento neturinčio greičio, sumažinto delsos, didesnio našumo ir naujoviškų technologijų Wi-Fi 7 tampa belaidžio ryšio technologijos ateitimi. Nesvarbu, ar esate technologijų entuziastas, paprastas naudotojas ar profesionalas, Wi-Fi 7 atneša mus žingsniu arčiau neribotų galimybių pasaulio.

 

Wi-Fi 7 siūlo daug privalumų

Išplėstinės funkcijos apima:

 

1. 320 MHz kanalai: pasiekiami šalyse, kuriose 6 GHz dažnių juosta leidžiama naudoti Wi-Fi tinkluose, Ultra Wide Channels dvigubai padidina plačiausių šiandieninių kanalų dydį, kad būtų galima pasiekti kelių gigabitų įrenginių spartą ir didelį pralaidumą

2. Multi-Link Operation (MLO): leidžia įrenginiams vienu metu perduoti ir gauti duomenis, naudojant kelias dažnių juostas, siekiant padidinti pralaidumą, sumažinti delsą ir pagerinti patikimumą

3. 4K QAM: pasiekia 20 % didesnį perdavimo greitį nei WiFi6 1024 QAM

4. 512 Compressed block-ack: pagerina efektyvumą, nes sumažina duomenų dubliavimąsi perdavimo metu

5. Multiple RUs to a single STA: pagerina kanalo resursų planavimo lankstumą, todėl pasiekiamas geresnis dažnių spektro panaudojimo efektyvumas

 

 

 

Naujos Wi-Fi 7 funkcijos

Wi-Fi 7 žymi reikšmingą evoliuciją, palyginti su jo pirmtakais, pasigirdamas daugybe naujų funkcijų, kurios pakelia belaidį ryšį į naujas aukštumas. Pridedamas paveikslėlis iliustruoja pagrindinius Wi-Fi kartų evoliucijos pasiekimus, parodydamas pažangiausias funkcijas, kurios išryškina ir pagerina Wi-Fi 7 patirtį.

 

MLO (Multi-Link Operation)

Pradedant naują belaidžio ryšio erą, „Wi-Fi 7“ pradeda lygiagrečiai naudoti kelias dažnių juostas, pakeičiant įrenginių bendravimo būdą efektyviai naudojant kelis kanalus, kad būtų padidintas greitis ir patikimumas

Wi-Fi 7 vienu metu veikia 3 dažnių juostose: 2,4 GHz, 5 GHz ir 6 GHz.

 

 

Šis Wi-Fi 7 kelių juostų našumo patobulinimas yra ypač naudingas tinkliniam tinklui, palengvinantis sklandų ryšį tarp prieigos taškų (AP į AP).

Jis ne tik pagerina bendrą tinklo našumą, bet ir padeda sumažinti delsą ir suteikia didesnį pralaidumą suderinamiems klientams. Palaikydami šią funkciją, vartotojai gali tikėtis optimalių sąlygų sudėtingoms programoms, tokioms kaip 4K/8K srautinis perdavimas, ir papildomos virtualios patirties, pvz., AR/VR/XR.

 

Wider Channel Bandwidth

Wi-Fi 7 palaiko tris specialius plačiajuosčio ryšio kanalus. Nors Wi-Fi 6 ir 6E maksimalus kanalo plotis yra 160 megahercų, Wi-Fi 7 gali palaikyti iki 320 megahercų, efektyviai padvigubina našumą ir padidina didžiausią greitį iki 46 Gbps, o tai yra beveik 5 kartus greičiau nei Wi-Fi6 ir Wi-Fi 6E.

 

4096K QAM (Kvadratūrinė amplitudės moduliacija)

Wi-Fi 7 pristato 4096K QAM (kvadratinės amplitudės moduliaciją) – pažangią technologiją, kuri žymiai padidina duomenų perdavimo spartą, supakuojant daugiau informacijos į kiekvieną perdavimą. Wi-Fi 7 QAM yra 4096 000, tai yra keturis kartus daugiau nei jo pirmtakas. Padidėjęs QAM padidins bendrą pralaidumą 20 %, todėl padidės našumas, duomenų perdavimo sparta ir bendras efektyvumas. Tai reiškia, kad žiūrėti 4K/8K vaizdo įrašus, žaisti sudėtingus internetinius žaidimus be mikčiojimo ar tiesioginio vaizdo transliavimo iš namų kompiuterio dar niekada nebuvo taip paprasta. Patobulintas duomenų perdavimo efektyvumas užtikrina sklandžią internetinę patirtį, atitinkančią šiandienos didelio našumo skaitmeninių operacijų poreikius.

 
 
 
16x16 MU-MIMO (Multi-User, Multiple Input, Multiple Output)
 

Pagerinkite savo belaidžio ryšio patirtį naudodami revoliucinį Wi-Fi 7 16 x 16 MU-MIMO – technologinį stebuklą, kuris ne tik leidžia tinklams vienu metu apdoroti iki 16 duomenų srautų ir padvigubina aptarnaujamų įrenginių skaičių, palyginti su Wi-Fi 6/E. Tai užtikrina sklandų ryšį ir geresnę vartotojo patirtį, nors svarbu pažymėti, kad norint gauti visas privalumus, būtinas suderinamumas su MU-MIMO, kurį paprastai palaiko naujesni įrenginiai, o senesni įrenginiai neturi tokio efektyvumo padidinimo.

 

Preamble Puncturing

Galimybė „iškirpti“ kanalą su trikdžių šaltiniu pagal Wi-Fi 7 standartą pakelia ryšį į visiškai naują lygį ir atsikrato apribojimų, kurie vis dar galiojo Wi-Fi 6. Skirtingai nuo pirmtako, Wi-Fi 7 Multi-RU funkcija leidžia perduoti suskaidytus kanalus (RU) bendrame duomenų sraute, suteikdama lankstų duomenų perdavimo būdą. Iliustracijos scenarijus su gretimu RU rinkiniu RU1, RU2, RU3 ir RU4. Wi-Fi 6, kai atsiranda trikdžių su RU2, jie atjungia likusią grandinės dalį, todėl efektyvumas sumažėja 75%. Naudojant Wi-Fi 7 Multi-RU pradūrimą, kai trikdžiai pasiekia RU2, užuot sustabdę visą seką, Wi-Fi 7 prisitaiko, todėl RU3 ir RU4 gali išlikti pasiekiami net ir esant trukdžiams. Ši parinktis ne tik sumažina galimus trukdžius, bet ir parodo Wi-Fi 7 galimybę sujungti RU, todėl labai padidėja perdavimo efektyvumas.

 

 

 

AFC (Automatinis dažnių koordinavimas)

Kita visiškai nauja Wi-Fi 7 funkcija, automatinis dažnių koordinavimas (AFC), sukurta siekiant užkirsti kelią trikdžiams 6 GHz dažnių juostos paslaugoms, tokioms kaip visuomenės saugumas ir fiksuoto palydovinio ryšio paslaugos, radijo astronomija, Žemės tyrinėjimo paslaugos, koriniai tinklai, mikrobangų krosnelė. radijo ryšio ir televizijos transliavimo paslaugos. AFC yra būtinas lauko prieigos taškams ir vidaus prieigos taškams su išorinėmis antenomis, nes jie yra galingesni ir dažniau sukelia trikdžius. Šie AP naudoja integruotą GPS, kad praneštų apie savo vietą ir specifikacijas AFC sistemai, kuri tada priskiria patvirtintus dažnius ir galios lygius, kad būtų išvengta kitų išorinių šaltinių trukdžių. JAV 13 paslaugų teikėjų, įskaitant Google, Qualcomm ir Wi-Fi Alliance, buvo patvirtinti AFC koordinavimui, o kitose šalyse vis dar vyksta patvirtinimo procesas.

 

Restricted Target Wake Time

Wi-Fi 7 prideda ribotą įjungimo laiką (r-TWT), optimizuodamas įrenginio baterijos naudojimą koordinuodamas ir sumažindamas įrenginio prisijungimo intervalus, kad belaidis ryšys būtų efektyvesnis. r-TWT Wi-Fi 7 siūlo pažangesnį ir lankstesnį metodą, palyginti su TWT Wi-Fi 6. Nors TWT leidžia įrenginiams suplanuoti duomenų perdavimo ryšio laiką, r-TWT Wi-Fi 7 įveda papildomų apribojimų ir koordinavimo mechanizmų.

 

Santrauka

 

 

Didžiausi naudos gavėjai naudojant Wi-Fi 7

 

 

Wi-Fi 7, kaip apie Alcatel-Lucent Enterprise?

2024 m. pristatyta nauja šeima pristatys kelis prieigos taškus iš OmniAccess Stellar 15xx serijos. Antrąjį 2024 m. ketvirtį „Alcatel-Lucent“ pristatys naują pradinio lygio prieigos tašką AP1511 ir vidutinės klasės prieigą. punktas – AP1521. Aukščiausios klasės jodrekudu ir lauko prieigos taškai atsiras vėliau šiais metais.
 
Šie būsimi produktai galutiniams vartotojams suteiks didesnį našumą, mažesnę delsą ir aukštą saugumo lygį. Įrenginys taip pat bus pagrįstas Distributed Control Architecture, kuri taip pat bus matoma ALE OmniAccess Stellar produktų linijoje.
 
Alcatel-Lucent mano, kad Wi-Fi 7 pakeis didelio patikimumo belaidžius tinklus. Jį maitina iš anksto pasirinktos ir lanksčios funkcijos, skirtos naujoms AR/VR/XR programų klasėms, itin didelės raiškos 16K medijos srautiniam perdavimui ir itin didelio tankio prijungtų įrenginių paslaugai.
 
Mūsų esamas Wi-Fi prieigos taškų portfelis yra sukurtas taip, kad atitiktų sparčiai augančius naujos kartos įmonių belaidžių LAN poreikius, kurie suteiks daugumą mūsų klientų.
 
Daugiau informacijos apie mūsų WiFi produktus rasite atnaujintoje OmniAccess Stellar Matrix.

 

Šaltinis Alcatel-Lucent Enterprise ir Wi-Fi Alliance

 

 

OmniAccess Stellar Wi-Fi belaidis sprendimas tiks visiems

Alcatel OmniAccess Stellar Wi-Fi sprendimas sukurtas taip, kad atitiktų visus klientų poreikius, užtikrinant aukštą našumą, maksimalų mastelio keitimą ir lengvą montavimą.

Adventus Solutions – patikimas Alcatel-Lucent partneris Baltijos šalyse jau daugiau nei 25 metus – pasiruošęs padėti pereiti prie naujų Wi-Fi standartų su minimaliomis investicijomis ir nuline finansine rizika. 💼🔝

Siūlome visą spektrą OmniAccess Stellar Wi-Fi 5/6/6e/7 sprendimų. Įskaitant naujus Wi-Fi 7 prieigos taškus AP1521, AP1511, kuriuos Baltijos rinkoje bus galima užsisakyti liepos/rugpjūčio mėn.

Norėdami gauti daugiau informacijos, susisiekite su mūsų specialistais.
 
 

Susiję straipsniai:

| Tendencijos - 2024

Duomenų Tinklo Transformacija 2024 m.

| Skaitykite daugiau apie Stellar Wi-Fi sprendimus

Stellar Wi-Fi sprendimai viešbučiams

WiFi 6/6E (802.11ax) – viskas, ką reikia žinoti apie standartą


All rights reserved. © Adventus Ltd.
Ši programėlė naudoja slapukus, toliau naudodamiesi šia programa sutinkate su mūsų slapukų politika.
Aš sutinku