Sutaupė pinigų ir laiko. Kam gerinti vaizdo konferencijų kokybę

 

 

Darbas namuose, taip pat bendravimas su kolegomis susirašinėjimo ar vaizdo skambučių forma dėl pandemijos tapo įprastas dalykas. Pasak Kasparo Pētersono, „Logitech“ vaizdo konferencijų sprendimų verslo plėtros vadovo Baltijos šalyse, daugelis įmonių anksčiau rimtai nesvarstė naudotis vaizdo komunikacijos platformomis, todėl nuotolinis darbas buvo didelis iššūkis. Jis jau septynerius metus dirba iš namų ir kasdien susitinka su kolegomis ir klientais vaizdo formatu: „Covid-19 metas paliks pėdsaką darbo organizavime, o ateityje žmonės neabejotinai lygiai taip pat aktyviai naudosis ir vaizdo formato susitikimais. Tokie pokyčiai turi ir privalumų – vaizdo konferencijų sprendimai gali palengvinti bendravimą ir paskatinti visuomenės plėtrą. įmonė."

 

Vertinga nauda

 

Vaizdo skambučiams reikalinga ne tik komunikacijos platforma, bet ir kokybiška įranga, o „Logitech“ siūlo web-kameras, taip pat verslo klasės įrangą posėdžių salėms ir didelėms konferencijų salėms. Be to, visi Logitech produktai yra suderinami su populiariomis platformomis, tokiomis kaip MS Teams, Zoom, Google Meet ir kt.

Nežodinis bendravimas sudaro du trečdalius pokalbio. Norint sėkmingai jį perduoti per vaizdo įrašą, reikia aukštos kokybės vaizdo ir garso, todėl reikia pradėti nuo tinkamos įrangos. Taip, nešiojamieji kompiuteriai turi ir įmontuotą kamerą, ir mikrofoną, tačiau to neužtenka, kad pokalbis priartėtų prie realaus gyvenimo, o interneto kameros garso ir vaizdo kokybė yra daug aukštesnė. Technologijų pažangos dėka „Logitech“ kameros skiriamoji geba užtikrina, kad pašnekovai būtų matomi taip pat aiškiai, kaip ir asmeniškai – visose interneto kamerose įmontuotas galingas mikrofonas.

 

 

Vienas didžiausių perėjimo prie internetinio bendravimo privalumų yra sumažėjusios kelionės išlaidos ir sutaupytas laikas: keliais paspaudimais galite susisiekti su žmonėmis kitoje pasaulio pusėje. Be to, vaizdo konferencijos iš namų pagerina bendradarbiavimą ir padidina produktyvumą, todėl bendravimas akis į akį tampa efektyvesnis nei pokalbiai ar el. Dirbant iš namų patogiausia su kolegomis ir klientais bendrauti video formatu, didelis pliusas, kad skambučius galima įrašyti ir archyvuoti. Jei ką nors pamiršite, galite peržiūrėti įrašą ir perduoti kitiems.

Organizuodamos darbą nuotoliniu būdu įmonės gali plėsti verslą ir žengti į tarptautines rinkas, o vaizdo komunikacija taip pat leidžia įdarbinti kitame mieste ar šalyje gyvenančius žmones. Daugelis įmonių jau išbandė, kaip dirbti iš namų, ir šios praktikos iš dalies arba visiškai bus laikomasi ir po pandemijos – 2020 metais vaizdo konferencijų sprendimų naudojimas išaugo 275%, palyginti su 2019 metais, tyrimo duomenis pristato Kasparas: Klientai taip pat atkreipia dėmesį, kad tai yra sėkmingas sprendimas, manau, kad daugelis ateityje galės dirbti iš namų bent kelias dienas per savaitę, todėl vaizdo konferencijos bus neatsiejama kasdienybės dalis, net kai biure 71 proc. darbuotojai bent kartą per dieną bendraudami naudojasi vaizdo konferencijomis, todėl verta investuoti ir į biuro posėdžių salių tobulinimą, kad būtų užtikrintas ryšys tarp biure esančių ir dirbančių namuose.

 

Šiuolaikinės biuro posėdžių salės

 

Jei skambina du ar trys žmonės, užteks prie asmeninio kompiuterio prijungtos internetinės kameros, šis sprendimas patogus dirbant iš namų. Kadangi „Logitech“ sukurta tam, kad jūsų kompiuteriu būtų lengviau naudotis, nereikia diegti internetinės kameros, tiesiog prijunkite kameros kabelį prie kompiuterio USB prievado namuose.

Tačiau jei į pokalbį biure dalyvauja keli žmonės, patogiau visiems susirinkti į kambarį. Lengviausias būdas įrengti šią posėdžių salę – prieš vaizdo skambutį sukonfigūruoti televizoriaus ekraną ir kamerą, kuri būtų prijungta prie kompiuterio. Kadangi „Logitech“ daugiausia dėmesio skiria tam, kad visi sprendimai veiktų vienodai, vartotojui nereikės rūpintis, kaip tvarkyti didesnę posėdžių salę. Norėdami pradėti vaizdo skambutį posėdžių salėje, atlikite tuos pačius veiksmus, kuriuos darote namuose naudodami nešiojamąjį kompiuterį – išsiųskite kvietimą kitiems svečiams ir atidarykite nuorodą, viskas!

Įrengdami posėdžių salę biure, atminkite, kad „Logitech“ naudoja „RightSight“ automatinio kadravimo technologiją – vaizdo skambučio metu visi kambaryje esantys žmonės yra kadre. Anksčiau, norint matyti žmones kitame posėdžių salės gale, kamera turėjo būti „įsiurbta“, o tada likusios reakcijos nematyti. Dauguma Logitech sprendimų siūlo Ultra HD arba 4K raišką, kuri garantuoja, kad kiekvieno žmogaus veido išraišką matome puikiai, net jei patalpoje yra keli garsiakalbiai. Tai padidina buvimo efektą.

 

 

Be to, kameros atlieka šviesos korekciją. Dažnai didžiausia problema yra ta, kad už jo yra langas ir garsiakalbis atrodo tamsus, web-kameros sugeba subalansuoti šviesą, matosi žmonės. Kita vertus, mikrofonai gali fokusuoti tiesiai į garsiakalbį, slopindami foninį triukšmą įrašymo metu. Pavyzdžiui, jei kas nors posėdžių salėje paspaudžia rašiklį ar kompiuterio klavišą, kita šalis to negirdės, nes mikrofonas paliks tik kalbėtojo balsą. Jei garsiakalbis yra per garsus, jų web-kamera taip pat gali pataisyti ir nutildyti jų balsą.

„Logitech“ siūlo verslo klasės internetines kameras namų vartotojams, vaizdo konferencijų įrangą įmonėms ir aukščiausios klasės konferencijų salių įrangą. Per pastaruosius penkerius metus „Logitech“ įsitvirtino kaip greičiausiai auganti įmonė vaizdo konferencijų įrangos rinkoje ir sėkmingai įžengė į verslo klasės rinką.

Norėdami sužinoti daugiau apie „Logitech“ siūlomus vaizdo konferencijų sprendimus ir pasikonsultuoti dėl biuro posėdžių salės įrengimo, susisiekite su Adventus Solutions ekspertais. Esame vaizdo ir garso konferencijų sistemų integratorius bei Logitech partneris Baltijos šalyse.

Straipsnis perspausdintas iš Delfi.lv

 

Žiūrėkite vaizdo įrašą apie „Logitech“ vaizdo įrašų sprendimus, skirtus verslui (1:55 min)

 

Naudingi patarimai

| Dažnai užduodami klausimai apie vaizdo konferencijas

Logitech garso ir vaizdo konferencijų sprendimai

| Business webcameras

| Nemokama elektroninė knyga - 10 svarbiausių klausimų prieš pasirenkant vaizdo konferencijų sprendimą


All rights reserved. © Adventus Ltd.
Ši programėlė naudoja slapukus, toliau naudodamiesi šia programa sutinkate su mūsų slapukų politika.
Aš sutinku