5 naudingi patarimai renkantis IP-PBX

Kiekviena įmonė, investuodama į naują telekomunikacijų platformą (IP-PBX), daugiausiai dėmesio skiria tam, ar šios investicijos padės patobulinti įmonės veiklą, sumažins išlaidas ir atitiks šiuolaikinio vartotojo reikalavimus.

Technologijų vystymasis ir didėjantys reikalavimai verslui įmonės komunikacijų platformoms meta vis naujus iššūkius. Svarbu, kad platforma gebėtų užtikrinti komunikaciją realiu laiku, multimedijų aplinkoje, tiktų įvairiam darbo stiliui – biure ar nuotoliniams darbuotojams, – kad būtų lengvai įrengiama ir valdoma bei nesunkiai pritaikoma naujiems įmonės poreikiams. Be abejonės, platforma taip pat turėtų užtikrinti didesnį darbuotojų efektyvumą.

Toliau pateikiame 5 naudingus patarimus, kurie įmonei padės sėkmingai pasirinkti IP-PBX (spauskite „Atidaryti visus“).

 

Atidaryti visus Uždaryti visus

Lengvai naudojamos realaus laiko komunikacijos

Tyrimai patvirtina, kad 90 proc. žinučių perskaitomos per 3 minutes nuo jų gavimo akimirkos – tai įrodo, kokią didelę reikšmę mūsų dienomis turi komunikacija realiu laiku.

Įmonė gali gauti daug naudos naudodamasi paprastais įrankiais, pavyzdžiui, el. pašto plug-in programėle, leidžiančia vartotojams iš karto pasiekti kontaktus neatsidarius atskiros programėlės, taip pat įgalinančia naudotis, pvz., click-to-call, click-to-SMS, click-to-IM (instant message) tiesiai iš el. pašto programėlės. Tai puikus būdas efektyvumui didinti ir išlaidoms sumažinti.

Konferenciniai skambučiai jau tapo kertiniu realaus laiko komunikacijos akmeniu. Rinkdamiesi IP-PBX, įsitikinkite, kad įrankis užtikrins kokybiškus konferencinius skambučius (plačiajuosčio garso palaikymas, triukšmo slopinimas ir kt.).

Kad ir kaip senamadiška tai beatrodytų, apklausos rodo, kad daugelyje įmonių darbuotojai vis dar turi popierinius telefonų numerių sąrašus. Net paprasčiausiai integravus telefonų knygelę į IP-PBX sistemą ir užtikrinus galimybę „skambinti pagal vardą“, bus žymiai padidintas darbo efektyvumas. 

Mobilumas – BOYD – nuotoliniai darbuotojai

Iš tiesų didelis iššūkis įmonei - atrasti pusiausvyrą tarp rizikos, kylančios didinant mobilumą, ir naudos, kurią užtikrina BOYD (bring-your-own-device). Daugybė įmonių naudojasi alternatyviais sprendimais, pavyzdžiui, riboja funkcionalumą ir prieigą prie įmonės informacijos.

Kitos mobilumo galimybės, kurias vartotojams užtikrina web programėlės, yra vartotojų susisiekimas su įmone bet kurioje vietoje, kurioje yra interneto prieiga, naudojant bet kurią suderinamą interneto naršyklę (iš išmaniojo telefono, planšetinio kompiuterio, stacionaraus ar nešiojamojo kompiuterio su Mac arba Windows sistema ir t. t.). Be to, toks funkcionalumas kaip NFC populiarėja būtent dėl lengvai naudojamo mobilumo, užtikrinančio privalumus jungiantis tarp stalinio telefono ir išmaniojo telefono su NFC funkcija.

Atsižvelgiant į tai, kad mobiliųjų įrankių naudotojai ir nuotoliniai darbuotojai gali dirbti bet kuriuo metu ir iš bet kurios vietos – tiek namų, tiek biuro, tiek kelyje, - tinkamo sprendimo užtikrinimas gali būti sudėtingas, nes galima rinktis labai saugų, tačiau brangų sprendimą, arba paprastą sprendimą su didesne saugumo rizika. Reikia atlikti rūpestingą įvairių sprendimų analizę ir pasirinkti atsižvelgus į savo įmonės prioritetus.

Tinklo infrastruktūros įvertinimas

Dar vienas didelis iššūkis, su kuriuo susiduria įmonės, tai sudėtinga sąveika tarp tinklo saugumo, mobilumo, paslaugų kokybės ir lokaliųjų paslaugų arba debesijos paslaugų, veikiančių įmonės duomenų tinkluose.

2015 m. atliktas tyrimo ''Network barometras 2015'' metu buvo peržiūrėtos vidutinės ir mažosios įmonės, rezultatai buvo netikėti:

  • 60 proc. tinklo įrankių turi bent vieną saugumo trūkumą;
  • 74 proc. belaidžių prieigos taškų vis dar yra seno modelio (802.11g ir senesni) ir nepalaiko stabilios mobilumo ir saugumo strategijos;
  • 53 proc. tinklo įrankių sparčiai sensta ar jau yra pasenę.

Minėti rezultatai rodo, kad labai svarbu peržiūrėti Jūsų tinklo infrastruktūros būklę.

Tinklo atnaujinimas (upgrade) iki naujausios programinės įrangos versijos ar naujausių technologijų įvedimas yra esminis elementas, siekiant užtikrinti nepriekaištingą VoIP, UC (unified communications) ir BOYD veiklą Jūsų infrastruktūros pagrindu. 

Investicijų apsauga

Svarbu iš anksto planuoti, atsižvelgti į tolesnį įmonės vystymąsi ir pasirinkti tokį tiekėją, kuris rinkoje yra jau ne vienerius metus ir yra įrodęs, kad sugebės užtikrinti ilgalaikę sistemos priežiūrą ir pagalbą. Įsidiekite IP-PBX sistemą, kuri bus lengvai pritaikoma Jūsų įmonės dydžiui ir ateities poreikiams.

Apsvarstykite galimybę pereiti prie sistemos, kuri už patrauklią kainą verslui suteiks didesnį įnašą ir nebus sudėtinga. Įsitikinkite, kad renkatės lengvai naudojamą ir prižiūrimą telefonijos sistemą.

Neskirkite per daug dėmesio pradinėms įrengimo išlaidoms, o apgalvokite nuolatines ilgalaikes išlaidas.

Atkreipkite dėmesį į pajamų „gavimą ar praradimą“ dėl telefonijos platformos. Pajamos iš investicijų matuojamos remiantis sandorių pagausėjimu, efektyvumo išaugimu, didesniu klientų pasitenkinimu ir lėšų sutaupymu. 

Komunikacijų problemų neįmanoma išspręsti tik technologijomis

Svarbios yra ne tik technologijos, bet ir tai, kaip Jūs jomis naudojatės! Svarbu suderinti (1) bet kokią IT sistemą su tuo, (2) kaip darbuotojai dirba iš tiesų. Siekiant padidinti efektyvumą, svarbu įvertinti, pritaikyti ir suplanuoti abu elementus.

Sprendimo pavyzdys

Alcatel-Lucent OpenTouch yra komunikacijos sistema, lengvai įrengiama kiekvienos įmonės IT sistemoje. Platforma užtikrina modernią įmonės komunikaciją, sujungiančią susisiekimo būdus, žmones, procesus, ir,  vertinant pagal išlaidas, - yra optimalus sprendimas. 

IP-PBX įvedimas yra vienas svarbiausių įmonės IT infrastruktūros sprendimų. Būtent todėl verta skirti laiko išankstiniam planavimui ir galimų sprendimų įvertinimui.

Mūsų konsultantai padės Jums apsispręsti, kaip pagerinti įmonės komunikacijų platformą. Nemokama konsultacija.

 

 


All rights reserved. © Adventus Ltd.
Ši programėlė naudoja slapukus, toliau naudodamiesi šia programa sutinkate su mūsų slapukų politika.
Aš sutinku